Hotel Helgon  header
Home > Evenementen

Evenementen
Hotel Helgon

Om geen van de volgende grote evenementen te missen.
Jacquaire Jaar (Camino de Santiago)

Jacquaire Jaar (Camino de Santiago)

Als het feest van Saint Jacques (25 juli) op ​​een zondag valt… spreken we van het Jacquaire-jaar, het Saint Compostellane-jaar of het jubileum. Het evenement komt elke 6, 5, 6 en 11 jaar terug, tot wel 15 keer per eeuw. Pas aan het einde van de middeleeuwen, in 1428, vinden we een spoor van het historisch bevestigde eerste jaar van Sint Compostella. Lourdes, etappe van het pad van Saint Jacques de Compostela via het pad van Arles. Bij deze gelegenheid, van de eerste tot de laatste dag van het betreffende jaar, is de heilige deur van de kathedraal van Santiago de Compostela open. Ano Santo Xacobeo (in Galicisch) wordt dan verklaard.

Chemins Compostelle
Tour de France wielrenner (vanaf 12 tot 16 juli)

Tour de France wielrenner (vanaf 12 tot 16 juli)

Een sportief moment vol emotie op mythische en niet te missen etappes van de Tour de France. Profiteer van de doorgang van hardlopers op strategische plaatsen die comfortabel aan de rand van een bos zijn geïnstalleerd. Een magisch moment voor fans van de discipline, een opwindende ontdekking voor de meest beginner met efficiënte hardlopers die deze populaire steun nodig hebben om ze te overstijgen op enkele van de moeilijkste momenten van de baan.

Tour de France
Oberammergau  (Gepassioneerd spel)

Oberammergau (Gepassioneerd spel)

In 2015 besliste de gemeenteraad van Oberammergau over de samenstelling van de Passion Play 2022-groep. De voorbereidingen zijn dus gestart voor de volgende sessie. Sinds Asvrijdag 2019 hebben alle komieken haar en baarden laten groeien, in overeenstemming met de oude traditie van het "Haar en baarddecreet". De repetities voor de show begonnen in de herfst van 2019 en het eerste optreden van The Passion zal plaatsvinden in mei 2022.

Oberammergau
Ronde van de Mountain Bike World Cup op Pic du Jer  (van 25 tot 28 maart)

Ronde van de Mountain Bike World Cup op Pic du Jer (van 25 tot 28 maart)

“Lourdes is terug!" De UCI Mountain Bike World Cup keert terug naar Lourdes in 2022! Kom en ontdek een enorme sfeer rond de beste renners ter wereld van de discipline, een etappe die een essentiële ronde aan het worden is van de wereldbeker uitgevoerd op de afdaling van de Pic du Jer, een indrukwekkende helling, allemaal live gefilmd en uitgezonden op vele televisiekanalen.

Lourdes VTT
WYD Lissabon (augustus)

WYD Lissabon (augustus)

WJD, opgericht door paus Johannes Paulus II in 1986, is een "feest van het geloof", ter gelegenheid waarvan jonge mensen uit alle lagen van de bevolking en uit alle landen de liefde van God ontmoeten en ervaren. Dit evenement stelt elke jongere in staat om andere jongeren van over de hele wereld te ontmoeten. WJD wordt elk jaar lokaal gevierd op Palmzondag en krijgt elke twee of drie jaar een internationale dimensie. In 2023 wordt Lissabon de gaststad voor dit geweldige evenement.

Jeunes & Vocation
Rugby Wereldbeker (8 september tot 28 oktober)

Rugby Wereldbeker (8 september tot 28 oktober)

De Rugby World Cup, een emblematisch sportevenement, brengt mensen uit alle lagen van de bevolking samen in een warme en feestelijke sfeer. Het wordt ongetwijfeld een groot evenement van dit jaar 2023 met veel wedstrijden in de stadions van Toulouse en Bordeaux. Ook live uitgezonden op onze schermen, dit zal in veel bedrijven een populaire rage veroorzaken om deze kleuren te ondersteunen. Een feestelijke sfeer zal waarschijnlijk onze prachtige stad veroveren.

Rugby World Cup
Olympische Spelen van Parijs

Olympische Spelen van Parijs

Organisatie van de Olympische Spelen in Frankrijk, een ander groot sportevenement dat opnieuw mensen samenbrengt rond sport en het delen van tolerantie en tegen racisme. Elke 4 jaar vindt een grote wedstrijd plaats die veel sporten samenbrengt en nieuwe disciplines presenteert, tot grote vreugde van jong en oud.

Paris 2024